Voordelen van een online administratie

Overal ter wereld veilig toegang tot uw online administratie!

Online administratie Online administratie bijhouden
Start nu uw gratis proefperiode

Wat is administratie?

Administratie is een verzameling van alle informatie over uw bedrijf. Denk hierbij aan alle financiële gegevens, agenda’s en relatiegegevens. Weet hoe uw bedrijf ervoor staat door de administratie vanaf het begin goed bij te houden.

Waaruit bestaat online administratie?

De online administratie bestaat uit alle gegevens die digitaal of op papier zijn vastgelegd over uw onderneming. Online administratie heeft de volgende onderdelen:

 • Financiële administratie (boekhouding)
 • Privacy verklaring
 • Klantgegevens
 • Urenregistratie
 • Zakelijke correspondentie,
  zoals uw e-mail
 • Uittreksel Kamer van Koophandel
 • Contracten
 • Algemene voorwaarden
 • Verzekeringspolissen
 • Rittenadministratie

Het opzetten van de administratie

Als startende ondernemer zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden, die zorgen voor een goede administratie. Nadat u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ontvangt u een btw-nummer. Hiermee bent u direct belastingplichtig. Het is dus belangrijk dat u meteen uw administratie bijhoudt.

De administratie mag u zowel digitaal of op papier bewaren. U kunt dit met de Belastingdienst afspreken, zodat dit schriftelijk vast wordt gelegd. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Zorg ervoor dat u elk kwartaal, of zoals afgesproken, de aangifte omzetbelasting doet. Bewaar de gehele administratie minimaal 7 jaar en gegevens over onroerende zaken en rechten op onroerende zaken minimaal 10 jaar.

Factuur maken en inzicht dankzij statistieken en btw overzicht met WeFact.

Zelf administratie bijhouden
of uitbesteden?

Het is belangrijk om altijd een goed overzicht te hebben van uw administratie. Zo kunt u namelijk snel inspelen op actuele ontwikkelingen. Gaat u zelf de administratie bijhouden of gaat u het uitbesteden?

Voor kleine ondernemers, zzp’ers en wanneer u wilt factureren als particulier is het niet verplicht om de administratie uit te besteden aan een accountant of boekhouder. U kunt dus zelf uw zzp administratie bijhouden afhankelijk van uw financiële kennis en bereidheid. Heeft u een complexe administratie, dan is het wellicht verstandig om samen te werken met een accountant of boekhouder. Deze kan uw administratie controleren en advies geven.

Voordelen van een online administratie

Het grootste voordeel van online administratie is tijdbesparing. Wanneer u de administratie online bijhoudt, kunt u veel automatiseren en het voor u zo gemakkelijk mogelijk instellen. Maak hierbij gebruik van automatisering en kies voor een online facturatieprogramma. Er zitten naast tijdsbesparing nog een aantal andere voordelen aan online factureren:

 • U heeft overal toegang tot uw administratie. Zeker wanneer u werkt met een mobiele facturatie app. Hiermee kunt u ook nog eens eenvoudig bonnetjes inscannen en ter plekke een ZZP factuur maken.
 • U heeft altijd inzicht en controle in wat er binnenkomt, uitgaat en of de financiën onder controle zijn.
 • U kunt gemakkelijk zelf uw administratie bijhouden door digitaal te factureren en bespaart hier op kosten van de accountant of boekhouder.
 • U maakt minder fouten, omdat er minder handmatig ingevuld hoeft te worden bij elektronisch factureren.
 • Uw administratie gaat nooit verloren. U kunt deze altijd online terugvinden.

Online administratie bijhouden met WeFact

WeFact is een gebruiksvriendelijk online pakket waarmee u uw online administratie kunt bijhouden. Bespaar tijd en frustraties! Facturen worden nooit meer te laat verstuurd, u kunt op ieder gewenst moment inzicht krijgen in uw online administratie, en WeFacts helpt u bij uw omzetbelasting aangifte. Bekijk hieronder enkele voordelen van online factureren met ons factuurprogramma.

Facturen maken

Factureren

Online factureren met WeFact voorkomt veel gemaakte fouten zoals verkeerde BTW optellingen. Ook kunt u periodiek factureren.

ZZP administratie relaties beheren

Relaties

Beheer uw debiteuren en crediteuren en houdt uw relaties op de hoogte via een mailing.

Uw eigen huisstijl gebruiken

Uw eigen huisstijl

Online factureren met WeFact geeft u grote vrijheid over de uitstraling en opmaak. Upload uw logo of gebruik uw briefpapier.

Herinneringen of aanmaningen versturen

Herinneringen of aanmaningen

Zit boven op uw openstaande facturen en stuur een herinnering na verstrijken van een betaaltermijn.

Verschillende betaalmethoden

Verschillende betaalmethoden

Biedt uw klant de mogelijkheid om een online factuur te betalen via bankoverschrijving, iDEAL en automatische incasso.

ZZP administratie uw producten toevoegen

Producten

Factuur maken en offerte maken: voeg uw producten en diensten toe om sneller een factuur of offerte te maken.

ZZP administratie statistieken en overzicht

Statistieken en BTW overzicht

Altijd een actueel en helder inzicht in uw administratie. Tevens is er een BTW aangifte overzicht.

Exporteer uw ZZP administratie

Exporteren

Exporteer uw gegevens naar Excel, PDF of naar de boekhoudsoftware van uw accountant.

8 tips om uw administratie bij te houden

 1. Zorg voor een gestructureerde administratie door uw administratieve mail en papieren post te verzamelen en te sorteren.

 2. Bewaar enkel wat u moet bewaren en digitaliseer zoveel mogelijk.

 3. Verwerk uw administratie in een online administratiepakket.

 4. Vraag leveranciers om een digitale (UBL) factuur aan te leveren.

 5. Plan vaste dagelijkse of wekelijkse momenten om uw administratie bij te werken.

 6. Biedt uw relaties de mogelijkheid om online te betalen en krijg facturen sneller betaald.

 7. Voorkom extra kosten door inkoopfacturen op tijd te voldoen.

 8. Lever al uw financiële gegevens digitaal aan bij uw accountant via een boekhoudkoppeling. Lees hier meer over een koppeling met uw online boekhoudsoftware.

Online administratie bijhouden

“WeFact is voor mij als startende ondernemer het ideale factuurprogramma: gebruiksvriendelijk, compleet, toegankelijk en: goedkoop!
Mijn online administratie is in één oogopslag beschikbaar.”

— Marco Tax, Optimum onderhoud(t)

Online boekhouden, digitaal factureren; WeFact biedt geen compleet boekhoudpakket maar voldoende voor een ondernemer om zelf verkoopfacturen te maken en versturen en inkoopfacturen in te lezen en te laten herkennen om deze digitaal te bewaren. Deze gegevens kunnen online doorgezet worden naar het boekhoudpakket van de accountant. Zodat de accountant nog zaken als aangiften kan doen en de jaarrekening kan maken.

De ondernemer heeft dus een eigen gebruiksvriendelijk pakket wat van alle gemakken is voorzien en biedt het voordeel dat er directe informatie-uitwisseling is met de accountant. Op deze manier wordt online boekhouden/factureren perfect gecombineerd. Ook geschikt voor een ZZP administratie. Ook beschikt WeFact over een factuur app.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Wat vroegen andere gebruikers zich af?

Online administratie bijhouden is de manier om te digitaliseren. Door online uw facturen op te maken en te versturen kunnen deze altijd en overal worden ingezien. Ook bonnetjes en inkoopfacturen die digitaal ontvangen zijn kunnen online worden ingeboekt.

WeFact biedt dé mogelijkheid van online administratie bijhouden. Verstuur facturen digitaal vanuit uw eigen e-mailadres en boek ontvangen inkoopfacturen digitaal in. Zie vervolgens in één oogopslag wat uw openstaande facturen en nog te betalen inkoopfacturen zijn.

Het bijhouden van een online administratie biedt u meer overzicht, efficiëntie en gemak. Daarnaast is het ook nog eens kostenbesparend en is het minder foutgevoelig. Via WeFact kunnen tevens processen worden geautomatiseerd en kan tijd worden bespaard. Lees hier meer over digitaal factureren.

Het overstappen naar WeFact is heel eenvoudig. Vraag een gratis proefperiode aan en verstuur vandaag nog uw eerste digitale factuur!

Zeker, makkelijker dan dat u gewend was zelfs. Een online administratie heeft u altijd bij de hand en het programma doet veel zaken automatisch voor u. Door online facturen te maken verstuurt u de factuur gemakkelijk in PDF of UBL per e-mail.

U bent niet gebonden aan een vaste computer of werkplek. Overal kunt u bij uw administratie, en via een mobiele app heeft u zelfs uw administratie beschikbaar op uw mobiele telefoon. Tevens kunt u vanuit het online administratiepakket facturen met één muisklik per e-mail versturen en kunt u iDEAL betalingen ontvangen.

Ja, volledig webbased en daardoor te gebruiken op uw computer, tablet of met onze mobiele app via uw mobiele telefoon. Wanneer u een boekhouder of accountant hebt kan WeFact automatisch gegevens uitwisselen met het boekhoudpakket, waardoor u niet meer alle gegevens hoeft uit te printen en in een ordner hoeft te brengen.

WeFact wordt gebruikt door ondernemers uit alle sectoren. WeFact is geschikt voor uw ZZP administratie, kleine ondernemers maar ook voor uw MKB administratie. Ondernemers uit de bouw, hoveniers, consultants, muzikanten, webdesigners, horeca, webshops, verhuurbedrijven zijn een greep uit de duizenden ondernemers die WeFact bedient.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

 • Wij maken uw huisstijl na
 • Importeren van klanten en leveranciers
 • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.