Een factuur maken was nog nooit zo makkelijk

Sneller, foutloos en professioneler facturen maken. Laat klanten direct betalen via iDEAL en verstuur facturen in uw eigen huisstijl.

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...


Geen verplichtingen.
Wij vragen niet om uw betaalgegevens.

WeFact users
Online factuur maken

Wat zeggen onze klanten over WeFact

Lees de verhalen van onze klanten en ervaar zelf waarom WeFact bij jouw onderneming past!

Gemakkelijk facturen maken
en versturen

Met WeFact maakt u gemakkelijk en foutloos professionele facturen in uw huisstijl. Verstuur de factuur direct naar uw klant en laat uw klant via verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDEAL, eenvoudig de factuur betalen.

Uw factuur komt direct in uw facturenlijst te staan, zo heeft u altijd een actueel overzicht van uw administratie.

Online factuur maken en inzicht dankzij WeFact.
Factuur maken en opstellen in uw eigen huisstijl

Ontwerp een factuur
in uw huisstijl

De huisstijl editor maakt WeFact uniek. Maak facturen met uw eigen logo, briefpapier, opmaak, kleuren en lettertype. Met de huisstijl editor stelt u eenvoudig de juiste factuurteksten op en bepaalt u zelf waar deze op de factuur komen te staan.

Zo heeft u volledige vrijheid om de factuur naar uw wensen vorm te geven. Een factuur opmaken kan in meerdere huisstijlen, zoals in een andere taal of voor verschillende handelsnamen.

Gebruikt u een G-rekening? Geen probleem, ook dan maakt u eenvoudig uw facturen met WeFact.

Factureer uw diensten en producten

WeFact is geschikt voor alle bedrijven, zoals B2B-bedrijven, bouwbedrijven, hoveniers en webshops. Op een factuur is het vaak gewenst om producten of diensten toe te voegen, maar dat is niet altijd mogelijk. In WeFact is het toevoegen van diensten en producten mogelijk, wat duidelijkheid biedt voor u én uw klant.

Binnen WeFact creëert u op een eenvoudige manier een productenlijst, dit kan via een import of door producten (of diensten) handmatig toe te voegen. Bij het aanmaken van een factuur selecteert u vervolgens het juiste product of de dienst, waarna het direct met de juiste prijs op de factuur staat. Waar dat nodig is, past u eenvoudig het aantal aan.

Door gebruik te maken van diensten of producten, bespaart u veel tijd met uw administratie en komen er minder snel fouten op een factuur te staan. Niet voor niets maken de meeste WeFact gebruikers gebruik van deze functionaliteit.

Online factuur maken en inzicht dankzij WeFact. Het is mogelijk om facturen in verschillende talen op te stellen. Ook kunt u in meer dan 30 verschillende valuta factureren.
Factuur maken met Peppol

Verstuur elektronische
facturen via Peppol

Met WeFact kunt u facturen versturen via het Peppol-netwerk. Peppol is een beveiligd internationaal netwerk waarmee bedrijven en overheidsinstanties elektronische documenten kunnen versturen en ontvangen. Peppol zorgt ervoor dat de uitwisseling veilig en in real time verloopt.

Abonnementen
automatisch gefactureerd

Lidmaatschap, service contracten, software abonnementen, ligplaatsen, caravan stalling, etc. WeFact kan periodieke facturen genereren op basis van abonnementen.

De periode van het abonnement kan zelf bepaald worden: dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks of een variatie hierop.

Abonnementen automatisch factureren met WeFact
Factuur maken en inzicht dankzij statistieken en btw overzicht met WeFact.

Bekijk inkomsten, uitgaven
en een BTW-overzicht

In de statistieken van uw WeFact omgeving, bekijkt u een overzicht van alle inkomsten per product of dienst, de uitgaven en de debiteuren waar u de meeste omzet heeft gerealiseerd. Door dit actuele inzicht houdt u grip op uw bedrijf.

Is het kwartaal voorbij? Dan maakt WeFact een BTW-overzicht die u kunt gebruiken voor het invullen van de BTW-aangifte.

Start nu uw gratis proefperiode
Koppel WeFact aan uw boekhoudpakket

Koppel uw boekhoudpakket

In WeFact is het mogelijk om een boekhoudkoppeling te leggen. Dit zorgt ervoor dat de administratie automatisch geëxporteerd wordt naar het boekhoudpakket waarmee u of uw boekhouder werkt. Facturen worden geboekt op specifieke grootboekrekeningen. Legt u een bankkoppeling in het boekhoudpakket, dan worden de facturen in WeFact ook op betaald gezet.

Video: de factuur direct in het boekhoudpakket

Krijg sneller betaald

Uw klanten kunnen uw elektronische factuur direct betalen via iDEAL, creditcard, Apple Pay, Bancontact en meer. Dit zorgt ervoor dat facturen gemiddeld 35% sneller betaald worden. Niet voor niets maken steeds meer bedrijven gebruik van een betaallink, om zo het debiteurenbeheer te verbeteren.

Betaald uw klant liever met automatische incasso? Ook dat is mogelijk. Op deze manier biedt WeFact verschillende mogelijkheden om facturen betaald te krijgen.

Nog geen betaling ontvangen? Wanneer de betaaltermijn verstreken is verstuurt u met 1 klik een betalingsherinnering.

Nota maken en eenvoudig betaald krijgen dankzij WeFact.
Rekening maken en uw relaties beheren met WeFact.

Makkelijker klanten beheren
met de KvK koppeling

Voeg nieuwe klanten binnen no-time toe aan uw WeFact administratie met de gratis Kamer van Koophandel koppeling. Na het toevoegen van uw klanten, heeft u altijd een helder overzicht van alle klanten. Het is ook mogelijk om uw relaties te importeren in WeFact.

Binnen WeFact ziet u bovendien welke facturen en abonnementen een klant heeft en welke offertes er naar een klant zijn gestuurd. Een nieuwe factuur maakt u gemakkelijk aan via de klantpagina, bijvoorbeeld nadat u een nieuwe klant heeft toegevoegd. Per klant is het mogelijk om extra contactpersonen of afdelingen toe te voegen, zodat de factuur of offerte altijd bij de juiste personen terechtkomt.

Altijd en overal
een factuur maken

Ervaar het gemak om binnen één facturatie app de volledige online administratie bij te houden. Met de gratis WeFact app bent u altijd in de gelegenheid om een factuur te maken en uw administratie in te zien. Handig wanneer u veel onderweg bent!

WeFact app voor uw MKB administratie
Start nu uw gratis proefperiode

Met één muisklik een offerte omzetten in een factuur

Heeft uw klant de offerte online geaccepteerd?
Dan kunt u vanuit de offerte met 1 druk op de knop de factuur maken, aanpassen en versturen.

Wat moet er op een factuur staan

Wat moet er op een factuur staan?

Wanneer u uw ZZP administratie in WeFact verwerkt, staat er al een voorbeeld factuur ingericht. Deze voldoet aan alle wettelijke factuur vereisten.

De volgende zaken dienen op uw factuur te staan:
 1. Uw bedrijfsgegevens
 2. Bedrijfsgegevens van uw klant
 3. Overige bedrijfsgegevens
  (zoals btw-identificatienummer en KvK-nummer)
 4. De factuurdatum (Belangrijk voor uw btw-aangifte)
 5. Een uniek factuurnummer (Deze moet opvolgend zijn, er mogen geen nummers worden overgeslagen)
 6. Beschrijving van de producten of diensten die u heeft geleverd
 7. De hoeveelheid geleverde producten of het gewerkte aantal uren
 8. De prijs per product of dienst (zonder btw)
 9. Het btw-bedrag en het berekende btw-percentage
 10. Het totaalbedrag van de factuur
  (exclusief en inclusief btw)

Hoe maakt u een factuur?

U kan ervoor kiezen om uw ZZP factuur te maken via Word of Excel of via online facturatie software. Het handmatig aanmaken van een factuur in Word vereist veel handelingen. Met Excel is het iets gemakkelijker door het automatisch berekenen van bedragen en de BTW.

Een online facturatieprogramma automatiseert het genereren van facturen, verzendt ze direct naar de opgegeven klant, houdt betalingen bij en heeft nog meer voordelen.

Factuur voorbeeld

WeFact maakt gebruik van een standaard factuur opzet die voldoet aan de wettelijke factuureisen. De huisstijl van deze voorbeeld factuur kan volledig naar wens worden ingericht.

Download hier een voorbeeld factuur PDF.

Ontdek onze succesverhalen

Het nummer 1 pakket in Nederland en België

Start nu uw gratis proefperiode

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Wat vroegen andere gebruikers zich af?

Een factuur is een document waarop een overzicht staat van de geleverde diensten of producten door de verkoper en welk bedrag dat de klant hiervoor moet betalen. Bekijk hier een factuurvoorbeeld.

Er zijn geen beperkingen aan hoe een factuur er uit ziet, maar wel wat er op een factuur staat. Een goede factuur kenmerkt zich door het overzichtelijk vermelden van alle verplichte gegevens, wat er gefactureerd wordt, wat er betaald moet worden en tot slot voor wanneer de factuur voldaan moet worden.

Verplichte gegevens op een factuur zijn: factuurnummer, factuurdatum, btw tarief, te betalen bedrag, eigen bedrijfsgegevens (incl. KvK en BTW nummer) en klantgegevens. Lees hoe u een factuur maakt.

Zorg ervoor dat uw factuur er duidelijk uitziet. Uw logo en bedrijfsnaam moeten direct opvallen en er moet duidelijk zijn welk bedrag betaald moet worden. Ook vermeldt u duidelijk wanneer de factuur betaald moet zijn en wat het rekeningnummer is.

WeFact gebruikt u op uw computer, tablet of mobiele telefoon (app). Zo is het mogelijk om overal een factuur te maken, de factuur te versturen per e-mail, markeren als betaald of een betalingsherinnering te sturen. Maak uw eerste factuur, vraag een gratis proefperiode aan.

Stel u wilt professionele facturen opstellen en daarin het factureren van gewerkte uren laten plaatsvinden:

 1. Maak een relatie aan (via de handige koppeling met de kamer van koophandel)
 2. Voer de gewenste uren in die u wilt factureren
 3. Geef het afgesproken uurtarief in (ook kunt u hier direct een product van make die u kunt hergebruiken bij volgende facturen)
 4. Selecteer het juiste BTW tarief, voor factureren van gewerkte uren in Nederland is dit 21%
 5. Controleer en verstuur de factuur naar uw relatie

Als het maken van de factuur is gelukt, kunt u de inhoud van de factuur gebruiken om bijvoorbeeld ook een werkbon, pakbon, leveringsbon of opdrachtbevesting genereren.

In WeFact is het mogelijk om een concept factuur op te stellen. Dit geeft u de mogelijkheid om een factuur alvast aan te maken in WeFact, maar nog niet te versturen naar de relatie of te exporten naar een boekhoudpakket.

Een debiteurnummer op een factuur is een specifiek nummer dat hoort bij een bepaalde klant van u. Hierdoor is het gemakkelijker voor u om het overzicht te bewaren en te zien welk project bij welke klant hoort. Een debiteurennummer is een nummer van een klant.

Iedere factuur dient voorzien te zijn van een factuurnummer. Dit wordt verplicht gesteld door de Belastingdienst. Ook moeten de nummers altijd chronologisch opvolgend blijven. Welke nummering u wilt gebruiken, is aan uzelf. U kan bijvoorbeeld een jaartal meenemen in het factuurnummer, maar dit is niet verplicht. Lees meer over het nummeren van facturen.

Het is verplicht om het BTW-nummer op de factuur te zetten, wanneer u facturen stuurt naar andere ondernemers, maar ook naar rechtspersonen die geen ondernemer zijn. Denk hier aan bijvoorbeeld verenigingen en stichtingen. Lees meer over verplichte factuurgegevens.

Het is voor iedere ondernemer verplicht om tijdens het opstellen van de factuur het KvK-nummer te vermelden. Het KvK-nummer is het inschrijfnummer van uw onderneming in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Lees meer over verplichte factuurgegevens.

Ja, als ondernemer mag u zelf een factuur maken. Alleen bedrijven met een btw-nummer en registratie bij de KvK mogen dat doen. Als particulier mag u geen standaard factuur maken. Wel kunt u als particulier een kwitantie versturen. Facturen hebben specifieke regels, zoals het vermelden van btw. Facturen zijn bedoeld voor bedrijven om belasting en regels te volgen. Het is belangrijk om deze regels te respecteren om problemen te voorkomen.

Het versturen van een factuur is verplicht wanneer u producten of diensten verkoopt aan bedrijven of overheidsinstellingen. In deze gevallen dient een factuur als een officieel bewijs van de transactie.

Voor transacties met particulieren is het over het algemeen niet nodig om een factuur te versturen. Er zijn echter uitzonderingen waarbij een factuur ook voor particulieren verplicht is:

 1. Verkoop en reparaties auto’s, inclusief onderdelen
 2. Diensten gerelateerd aan verhuizingen of opslag van meubilair
 3. Verkoop van onroerend goed en aanverwante werkzaamheden

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

 • Wij maken uw huisstijl na
 • Importeren van klanten en leveranciers
 • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.