Verbeteren van de afzenderkwaliteit van e-mails (SPF en DKIM)

Het e-mailadres dat gebruikt wordt als afzender in uw e-mails, stelt u in uw WeFact administratie in. Om SPAM en fraude e-mails te weren, controleren ontvangende mailservers (kortom, uw klanten) of de afkomst van de e-mail betrouwbaar is. Dit is cruciaal om te voorkomen dat iemand zich ongewenst voor kan doen als een willekeurig bedrijf/persoon (ook wel phishing genaamd). Wanneer u volledig vanuit uw eigen domeinnaam e-mailt, verkleint u de kans dat de e-mails in de SPAM terecht komen.

Twee verschillende verzendmethodes

WeFact kent twee afzender methodes:

  1. Vanuit MijnWeFact.nl (standaard methode)
  2. Vanuit uw eigen e-mailadres

1. Vanuit MijnWeFact.nl

E-mails worden verstuurd uit uw naam, maar met een MijnWeFact afzender e-mailadres. Uw e-mailadres wordt voor het @mailer.mijnwefact.nl geplaatst, zodat e-mails zonder technische aanpassingen betrouwbaar afgeleverd worden. Reageert de klant op uw e-mail, dan zal dit automatisch aan uw eigen e-mailadres gericht zijn.

2. Vanuit eigen e-mailadres

E-mails worden met uw eigen e-mailadres en naam als afzender verstuurd. Om te zorgen dat WeFact gemachtigd is om uit uw e-mailadres te e-mailen, is een technische aanpassing noodzakelijk. U dient uw hostingbedrijf of ICT partij te vragen een zogenoemd SPF record en DKIM record voor uw domeinnaam in te stellen. 
Verzendmethoden vanuit MijnWeFact.nl of uit eigen-mail adres

Valideren van uw e-mailadres (SPF & DKIM instellen)

Het controleren of een mailserver e-mails mag versturen vanuit een e-mailadres gebeurt volgens een zogenaamd SPF record en een DKIM record. Hiermee geeft u als het ware toestemming dat de WeFact mailservers e-mails mogen versturen vanuit uw e-mailadres. 
Het instellen van een SPF en DKIM record is een technische handeling. Vraag uw hostingbedrijf of ICT partij om de SPF en DKIM in te regelen.

Ga in het menu naar "Instellingen" en kies voor het onderdeel "SPF & DKIM". Hier kunt u kiezen om uw domeinnaam te valideren. Vervolgens kunt u een document downloaden met persoonlijke instructies. Dit document kunt u doorsturen naar uw hostingbedrijf of ICT partij.
E-mailadres valideren Is het niet duidelijk of heeft u vragen hierover, dan beantwoorden wij die graag. U kunt ons per e-mail bereiken op helpdesk@wefact.nl of telefonisch op 085 - 732 57 00.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.