Offerte in delen factureren

WeFact biedt u de mogelijkheid om uw offerte in delen te factureren. Dankzij deze functionaliteit kunt u snel en eenvoudig, zonder handmatige berekeningen, een aanbetalingsfactuur en restfactu(u)r(en) opstellen voor uw klanten. 

Deelfacturen instellen

U kunt op twee verschillende manieren de deelfacturen opmaken vanuit de offerte.

1. Vanuit de aanmaak- en bewerkpagina
U kunt direct vanuit de aanmaak- en bewerkpagina de deelfacturen opstellen. Onderaan de aanmaak- en bewerkpagina, naast de totaalbedragen, vindt u een actieknop om de verdeling te maken. 

2. Vanuit de geaccepteerde offerte 
Open in het offertemenu de gemaakte offerte. Hier vindt u aan de rechterzijde onder “Overige acties” de optie “Offerte in delen factureren”. 

Offerte in delen factureren

Deelfacturen: vast bedrag of procentueel 

U kunt u deelfacturen maken op basis van:
  • € (een vast bedrag)
  • % (een percentage van de offerte)
Verdeling op basis van percentage

Bevestigen en facturen klaarzetten 

Vink de delen aan die u wilt factureren en bevestig de actie met de blauwe actieknop. U kunt dit deel voor deel klaarzetten of meerdere delen in één keer. 
Let op: het bedrag op de restfactuur wordt automatisch berekend en kunt u niet wijzigen. Dit restant wordt als laatste deelfactuur gefactureerd.Bevestigen deelfacturen

Inzicht in delen factureren 

Boven in het scherm vindt u nu de deelfacturen die als conceptfactuur klaarstaan voor verzending. Deelfacturen aangemaakt in concept

Restantfactuur 

Op de restantfactuur wordt het resterende bedrag verrekend. Op deze restantfactuur worden de reeds gefactureerde delen ook netjes vermeld.
Heeft u een korting toegepast over de gehele offerte, dan wordt deze korting ook toegevoegd op alle deelfacturen. De bedragen worden per deelfactuur juist berekend. Restantfactuur
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.