Statusberichten (IRM) voor Peppol facturen

WeFact ondersteunt IRM voor Peppol facturen. IRM staat voor Invoice Response Message. Simpelweg betekent dit dat er statusberichten over facturen uitgewisseld worden via het Peppol netwerk. Denk hierbij aan een succesbericht wanneer een factuur via Peppol ontvangen is, een factuur door de ontvanger gemarkeerd wordt als betaald of juist geweigerd of verwijderd wordt. 

Om statusberichten te ontvangen dient u geregistreerd te zijn op het Peppol netwerk. We kunnen uw bedrijf alleen registreren wanneer u zowel verkoop als inkoopfacturen ingeschakeld hebt voor Peppol. Ga in WeFact in het menu naar "Instellingen" en ga op de pagina naar het onderdeel "Peppol". Zorg ervoor dat het vinkje aan staat bij "Gebruikt u WeFact voor inkoopfacturen?". 

De statusberichten werken op de volgende manieren

1.) Een statusmelding die we naar u versturen zodra een factuur succesvol aankomt bij de ontvanger via het Peppol netwerk. In WeFact zie je dat als volgt in de bovenste logregel in de historie van de factuur: "Factuur is ontvangen en zal worden verwerkt".
Factuur succesvol aangekomen bij de ontvanger 2.) Een statusmelding voor u wanneer een factuur wordt afgewezen door de ontvanger. In WeFact zie je dat als volgt in de bovenste logregel in de historie, bovenaan de factuur met een optionele voorgestelde actie en een aangepaste status (ook zichtbaar op de overzichtspagina's in WeFact);
Een afgewezen Peppol factuur 3.) Een statusmelding zodra een factuur als betaald gemarkeerd wordt door de ontvanger. In WeFact zie je dat als volgt in de bovenste logregel in de historie van de factuur: "Factuur is geaccepteerd". 
Peppol factuur is geaccepteerd 4.) Een statusmelding voor de verzender bij het verwijderen (of afwijzen tijdens autorisatie) van een Peppol inkoopfactuur. U kunt hier een reden en voorgestelde actie opgeven.
Als ontvanger een Peppol factuur verwijderen of afwijzenHeeft u vragen over de statusmeldingen van Peppol, stel deze dan gerust per e-mail aan helpdesk@wefact.nl

Tip 
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.