Exporteren naar SnelStart

Er is een koppeling beschikbaar om uw administratie automatisch naar Snelstart te exporteren. Hiervoor heeft u minimaal Snelstart inStap nodig waarbij de database online/in de cloud staat.
Het minimale pakket dat u dient te hebben is Snelstart inStap. Koppelen met een interne administratie binnen een accountantsomgeving is niet (meer) mogelijk door Snelstart.De volgende gegevens kunnen worden geëxporteerd:

  • Debiteuren
  • Verkoopfacturen
  • Betalingen ophalen om de openstaande facturen bij te werken
  • Crediteuren
  • Inkoopfacturen

Koppelen en instellen

Ga in WeFact in het menu naar "Exporteren" en kies vervolgens voor "Boekhoudpakket". Kies op de geopende pagina voor Snelstart. Een instelproces zal geopend worden, waarmee u een koppeling legt met de Snelstart webservice.

Debiteurnummering

De debiteurnummers worden één-op-één (exclusief letters) geëxporteerd naar Snelstart. Omdat debiteur- en crediteurnummers enkel nummers mogen bevatten in Snelstart, is het raadzaam om in WeFact nummerreeksen in te stellen die ver uit elkaar liggen. Op deze manier zullen debiteuren en crediteuren niet door elkaar gaan lopen.

Relaties importeren vanuit Snelstart

Bij het leggen van de koppeling is het eenmalig mogelijk om relaties te importeren vanuit Snelstart. Om van deze functionaliteit gebruik te maken, mogen er geen relaties in WeFact staan. Heeft u al een testdebiteur aangemaakt, dan kunt u middels het opschonen van de testgegevens de debiteur(en) alsnog verwijderen. Via menuknop “Exporteren” submenu "Boekhoudpakket" heeft u vervolgens de mogelijkheid om uw relaties alsnog vanuit Snelstart te importeren middels de knop "Importeren".

(Afwijkende) grootboekrekeningen

U kunt precies aangeven op welke grootboekrekeningen de omzet weggeboekt moet worden. In WeFact kunt u producten indelen op productgroepen. Tijdens het instellen kunt u afwijkende grootboekrekeningen voor iedere productgroep instellen, om ook in Snelstart inzicht in de omzet te houden.

Bij inkoopfacturen is het mogelijk om op factuurregelniveau een kostencategorie op te geven. Deze kostencategorieën zijn aan te maken in het menu bij "Instellingen" onder het tabblad "Inkoop". De kostencategorieën zijn bij de instellingen richting het boekhoudpakket te koppelen aan afwijkende grootboekrekeningen.
 

Automatisch exporteren

Bij het instellen van de koppeling kunt u aangeven dat gegevens automatisch geexporteerd mogen worden. Het exporteren gebeurt dagelijks vanaf 06:00 uur.
 

Betalingen ophalen

U kunt bij de Snelstart instellingen in WeFact aangeven dat automatisch betalingen opgehaald mogen worden. De openstaande boekingen in Snelstart en de openstaande facturen in WeFact worden met elkaar vergeleken. Een factuur of inkoopfactuur in WeFact wordt (automatisch) op betaald gezet als de boeking in Snelstart gematcht is. Dit werkt ideaal wanneer binnen Snelstart een bankkoppeling gelegd is.

Nog geen SnelStart online?

Indien u nog geen gebruik maakt van de online versie van SnelStart, kunt u dit eenvoudig installeren. Klik hier om via een installatiefilmpje te zien hoe u uw lokale administratie online kunt zetten.

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij vragen over het instellen van de Snelstart koppeling. U kunt contact opnemen via helpdesk@wefact.nl of telefonisch op 085 - 732 57 00.
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.