Handmatig kostencategorieën aanmaken

Om uw uitgaven te specificeren kunt u gebruik maken van kostencategorieën. In dit artikel kunt u lezen hoe u deze toe kunt voegen in uw administratie.

Hoe kan ik een kostencategorie aanmaken?

Het toevoegen en beheren van kostencategorieën doet u door in het menu naar "Instellingen" te gaan en vervolgens naar het onderdeel "Inkoop". Vervolgens kunt u onder het kopje "Inkoop uitgaven specificeren" uw keuze maken.

Als u kiest voor "Zelf kostencategorieën aanmaken" kunt u deze middels de blauwe link toevoegen.

Inkoop uitgaven specificeren, handmatig kostencategorieën instellen

Koppelen boekhoudpakket
Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een boekhoudkoppeling is het mogelijk om de kostencategorieën te koppelen aan een afwijkende grootboekrekening uit het boekhoudpakket. Dit kan ingesteld worden bij de instellingen richting het boekhoudpakket via het menu "Exporteren". Vink bij de rubriek "Inkoop" aan: Ik wil afwijkende grootboekrekeningen opgeven per kostencategorie.

De factuur zal als boeking op de juiste manier richting het boekhoudpakket geëxporteerd worden, wat er voor kan zorgen dat de accountant totaal geen nabewerkingen meer zal hoeven te doen.
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.