iDEAL transacties van Mollie in boekhouding verwerken

WeFact maakt voor het betalen via iDEAL gebruik van Mollie. Op het moment dat uw klant betaalt, wordt dit automatisch in WeFact verwerkt. De factuur krijgt de status "betaald". Mollie zorgt er vervolgens voor dat het bedrag aan u wordt uitbetaald. Daarbij worden de transactiekosten automatisch door Mollie ingehouden. 

Uitbetaling verwerken in boekhouding
Om de Mollie transacties correct te verwerken in de boekhouding is een handmatige actie vereist:
  1. De eerste stap is ervoor te zorgen dat u een tussenrekening heeft in uw boekhouding. Deze tussenrekening gebruikt u om de batchbijschrijving op uw bankrekening te verwerken die u vanuit Mollie ontvangt.
  2. We raden aan Mollie als bank aan te maken in het boekhoudpakket, net zoals een Rabobank, ING of ABN Amro bankrekening.
  3. In het Mollie account kunt u het MT940 bestand downloaden, dit is een bankafschrift van alle Mollie transacties inclusief transactiekosten. Het MT940 bestand kunt u importeren in het boekhoudpakket bij de Mollie bank. De banktransacties kunt u afletteren tegen de facturen, iedere Mollie betaling bevat namelijk het factuurnummer. De transactiekosten voor Mollie worden apart als banktransactie benoemt en kunt u boeken op bijvoorbeeld uw bankkosten (net zoals u de kosten van uw andere bank boekt).

Raadpleeg eventueel uw accountant of boekhouder om dit voor u in te regelen.
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.