iDEAL aanbieden aan klanten

iDEAL stelt u in staat om online betalingen te ontvangen. Dit betekent dat als uw klant een factuur ontvangt u in dit e-mail bericht een link kan opnemen om de betaling direct via iDEAL te voldoen. Het gebruik van iDEAL kan dus zorgen voor het sneller ontvangen van betalingen.

iDEAL aanbieder: Mollie

Mollie is een betaalprovider en de tussenpartij waar WeFact mee samenwerkt om iDEAL te gebruiken in WeFact.

Voordelen van het werken met Mollie in WeFact

  • Geen abonnement
  • Per ontvangen betaling: € 0,32
  • Dagelijks overgemaakt 
  • Factuur automatisch op betaald
  • Ook ondersteuning voor o.a. Bankcontact, Paypal en Creditcard 

Mollie instellen

Navigeer in uw WeFact administratie in het menu naar "Instellingen" submenu "Betaalmogelijkheden". Heeft u nog geen Mollie account kies dan eerst voor "Klik hier om een Mollie account aan te maken". In deze video vind je een korte instructie voor het aanmaken en instellen van jouw Mollie account.

Heeft u al een Mollie account kies dan direct voor "Koppeling leggen". Geef vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord op en kies daarna het gewenste website profiel. De koppeling is nu gelegd en klaar om te gebruiken! 

PDF factuur tonen op het betaalscherm 

U kunt ervoor kiezen om het PDF document te tonen op het betaalscherm. Voor deze instelling navigeert u naar "Instellingen" submenu "Betaalmogelijkheden". U kunt een vinkje zetten bij "Toon factuur PDF op online betaalscherm". 

 

Betaallink in factuur e-mail bericht

Standaard staat ingesteld, wanneer de betaalmethode is geactiveerd, dat de betaallink getoond zal worden.

Mocht de betaallink uit het e-mailbericht gehaald zijn kan dit alsnog zelf ingesteld worden. Ga in het menu naar "Instellingen" en kies in het submenu voor "Huisstijl". Klik in de rechterkolom onder "E-mailberichten" op "Factuur" om het e-mailbericht te bewerken. Kies vervolgens voor het scenario "Openstaande factuur".

In het e-mailbericht staat een online betaallink. Met de rechtermuisknop kunt u kiezen voor "Link wijzigen". Het onderstaande pop-up scherm zal nu verschijnen en dient er als volgt uit te zien.

Link invoegen

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.