Extra toelichting toevoegen aan een factuur PDF

Indien het gewenst is om extra tekst toe te voegen aan een factuur PDF, dan kan de factuuromschrijving hiervoor gebruikt worden. De ingegeven tekst zal dan buiten het factuurregelblok zichtbaar worden.

Extra tekst toevoegen aan een factuur

Op de pagina voor het maken van een factuur kunt u de gewenste tekst onderaan de pagina ingeven in het tabblad "Omschrijving".

Factuuromschrijving

Zichtbaar maken op PDF

Om deze tekst ook daadwerkelijk zichtbaar te maken op de factuur PDF, dient er een variabele toegevoegd te worden in de huisstijl van de factuur. Ga hiervoor naar menuknop "Instellingen" submenu "Huisstijl" en kies onder de linkerrij voor "Factuur". Klik nu aan de rechterzijde onder 'Blokken toevoegen' voor "Tekstblok". Voeg hier vervolgens de variabele [factuur_omschrijving] toe die u ook in de beschikbare variabelen tabel kunt vinden. Het tekstblok kan nu naar wens worden gepositioneerd door deze te verslepen. Om precizie toe te passen, kunt u het tekstblok bewerken door deze aan te klikken en de instellingen in tabblad "Positionering" juist te zetten.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.