Factuur aanmaken met een datum in het verleden (antidateren)

Het is mogelijk om een factuur met een datum uit het verleden toe te voegen (antidateren). Dit doet u door de functionaliteit van 'een bestaande factuur toevoegen' te gebruiken/misbruiken. 

Kies in het menu-onderdeel 'Dashboard' voor de actieknop 'Nieuwe factuur' of open een bestaande conceptfactuur (en kies 'Bewerken'). Op deze pagina ziet u rechtsboven in de pagina het kopje "Factuur kenmerken".  Hiernaast vindt u de blauwe link voor "bestaande factuur toevoegen?". 
Na het klikken zal er een venster verschijnen om de factuurinformatie in te vullen.

Na het klikken zal er een venster verschijnen om de factuurinformatie in te vullen.

Status: 'Verzonden'
De status van de factuur dient 'Verzonden' te zijn (omdat u de functie van bestaande factuur toevoegen gebruikt). De factuur zal nog niet verstuurd zijn, maar kunt u uiteraard na toevoegen de factuur nog wel versturen. 

Factuurnummer: opvolgend
Indien u een factuur aanmaakt met een vroegere datum, dient de factuurnummering nog chronologisch naar aanleiding van datum op te lopen. Voorbeeld: uw laatste factuur was van 20 december met factuurnummer F0099 en nu voegt u een factuur toe met de datum 31 december, dan dient het factuurnummer F0100 te zijn.

Factuurdatum: kies de gewenste datum
Na het bevestigen zal de factuur een definitief factuurnummer hebben.

U kunt de factuur maken zoals u gewend bent in WeFact. Na het 'Toevoegen'/opslaan van de factuur kunt u kiezen om de factuur op de gewenste wijze te versturen middels de actieknop 'Factuur versturen'.
Antidateren
 
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.