Handmatig een btw wijziging inplannen

WeFact biedt de mogelijkheid om handmatig een btw wijziging in te plannen. Met deze functionaliteit kan eenvoudig een bestaand btw percentage worden vervangen. U kunt zelf kiezen op welke onderdelen deze wijziging doorgevoerd moet worden.

Hoe plan ik een btw wijziging in?

 1. Ga in het menu naar "Instellingen" en kies voor het onderdeel "Btw". Op deze pagina kunt u onder aan een btw wijziging inplannen, door op het groene plusje te klikken.
   
 2. Vervolgens zal er een venster verschijnen waarin u een datum kunt kiezen. De btw wijziging zal doorgevoerd worden op deze datum.Venster om handmatig een btw wijziging in te plannen.
 3. Daarnaast kunt u kiezen of u de btw wijziging wilt toepassen op verkoop- of inkooponderdelen. Beiden kan ook.
   
 4. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld "Verkoop" kunt u het btw percentage kiezen dat u wilt wijzigen. Vervolgens kiest u het nieuwe btw percentage. Dit betekent dat u dus eerst het nieuwe gewenste percentage aan dient te maken in uw administratie.
   
 5. Ook kunt u kiezen op welke onderdelen de wijziging toegepast mag worden.Kies op welke onderdelen de btw wijziging toegepast mag worden.

Let op: een btw wijziging wordt nooit doorgevoerd in uw btw regels. Deze dient u, indien gewenst, handmatig aan te passen.


Als de btw wijziging uiteindelijk wordt doorgevoerd ontvangt degene die de wijziging heeft ingepland een e-mailtje met daarin een bevestiging en waar de btw wijziging op toegepast is. Ook de eigenaar van de administratie ontvangt deze e-mail.U ontvangt een bevestiging per e-mail als de wijziging is toegepast.
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

 • Wij maken uw huisstijl na
 • Importeren van klanten en leveranciers
 • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.