Twinfield: omzet en kosten spreiden richting Twinfield (transitorisch boeken)

Het is mogelijk in WeFact om op de factuurregel en inkoopfactuurregel een periode op te geven waarop de omzet/kosten betrekking hebben.

Inschakelen bij de Twinfield instellingen

Ga in WeFact in het menu naar "Exporteren" en kies vervolgens voor "Boekhoudpakket". Op de exporteeroverzichtpagina kunt u rechtsbovenin naar "Twinfield instellingen" gaan. Op deze pagina vindt u een instellingen blok "Transitorisch boeken". Hier kunt u aanvinken of u dit voor verkoop en/of inkoop wilt toepassen.

Na het aanvinken verschijnt de instellingen om een "Tussenrekening", de grootboekrekening die u wilt benutten, te kiezen. Vaak wordt hiervoor 2500 kruisposten voor gebruikt, maar ons advies is een apart grootboekrekening hiervoor te gebruiken zodat transitorisch boeken en kruisposten niet door elkaar lopen.

Verkoopfactuur: periode opgeven

Een abonnement geeft een factuurregel automatisch een periode. U kunt ook bij een factuurregel een periode opgeven zonder abonnement.
Omzet spreiden: periode opgeven

Inkoopfactuur: periode opgeven

Bij het invoeren van een inkoopfactuur kunt u aanvinken "Kosten spreiden" waarna de mogelijkheid verschijnt om per regel een periode op te geven.
Kosten spreiden: periode opgeven

Resultaat in Twinfield (voor de accountant)

Wanneer u een boeking in Twinfield bekijkt zult u zien dat rechtsbovenin het vinkje aangevinkt staat "Factuur spreiden".
Boeking spreiden in Twinfield
Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.