Administratie exporteren naar Twinfield

Er is een koppeling beschikbaar om uw administratie automatisch naar Twinfield te exporteren. De volgende gegevens kunnen worden geëxporteerd:

  • Debiteuren
  • Verkoopfacturen (als conceptboekingen)
  • Incassobatches (geboekt naar dagboek "Incasso-onderweg")
  • Betalingen ophalen om de openstaande facturen bij te werken
  • Crediteuren
  • Inkoopfacturen (als conceptboekingen)

Koppelen en instellen

Ga in WeFact in het menu naar "Exporteren" en kies voor "Boekhoudpakket". Kies op de geopende pagina voor Twinfield. Een instelproces zal geopend worden, waarmee u een koppeling legt met de Twinfield webservice.

Debiteurnummering

De debiteurnummers worden één-op-één geëxporteerd naar Twinfield.

Relaties importeren vanuit Twinfield

Bij het leggen van de koppeling is het eenmalig mogelijk om relaties te importeren vanuit Twinfield. Om van deze functionaliteit gebruik te maken, mogen er geen relaties in WeFact staan. Heeft u al een testdebiteur aangemaakt, dan kunt u middels het opschonen van de testgegevens de debiteur(en) alsnog verwijderen. Via menuknop “Exporteren” submenu "Boekhoudpakket" heeft u vervolgens de mogelijkheid om uw relaties alsnog vanuit Twinfield te importeren middels de knop "Importeren".

Afwijkende grootboekrekeningen

U kunt precies aangeven op welke grootboekrekeningen de omzet weggeboekt moet worden. In WeFact kunt u producten indelen op productgroepen. Tijdens het instellen kunt u afwijkende grootboekrekeningen voor iedere productgroep instellen, om ook in Twinfield inzicht in de omzet te houden.

Bij inkoopfacturen is het mogelijk om op factuurregelniveau een kostencategorie op te geven. Deze kostencategorieën zijn aan te maken in het menu bij "Instellingen" onder het tabblad "Inkoop". De kostencategorieën zijn bij de instellingen richting het boekhoudpakket te koppelen aan afwijkende grootboekrekeningen.

Automatisch exporteren

Het is mogelijk dagelijks automatisch te exporteren. Onderaan de instellingen pagina richting het boekhoudpakket onder het kopje “Automatisering” kunt u kiezen om de facturen automatisch te laten exporteren. Dit gebeurt dagelijks na 6.00u.  

Betalingen ophalen

U kunt bij de Twinfield instellingen in WeFact aangeven dat automatisch betalingen opgehaald mogen worden. De openstaande boekingen in Twinfield en de openstaande facturen in WeFact worden met elkaar vergeleken. Een factuur of inkoopfactuur in WeFact wordt (automatisch) op betaald gezet als de boeking in Twinfield gematcht is. Dit werkt ideaal wanneer binnen Twinfield een bankkoppeling gelegd is.
 

Transitorisch boeken: omzet en kosten spreiden

WeFact kan omzet en kosten op factuurregelniveau spreiden, ook wel transitorisch boeken genaamd. Dit biedt als mogelijkheid om omzet/kosten evenredig te verdelen over de bewuste maanden.
Lees hier uitgebreider over hoe transitorisch boeken werkt in Twinfield.
 

Tips

Maakt u gebruik van automatische incasso? Lees dat het volgende help-artikel voor de toelichting betreft de koppeling met Twinfield.  Bij de boeking in Twinfield kun je middels een documentlink verwijzen naar de factuur in WeFact. In het volgende help-artikel lees je hierover meer informatie.
Twinfield: documentlink naar de factuur in WeFact instellen


Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij vragen over het instellen van de Twinfield koppeling. U kunt contact opnemen via helpdesk@wefact.nl of telefonisch op 085 - 732 57 00.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.