Administratie exporteren naar Exact Online

Er is een koppeling beschikbaar om uw administratie automatisch naar Exact Online te exporteren. De volgende gegevens kunnen worden geëxporteerd:

  • Debiteuren
  • Verkoopfacturen (als conceptboekingen)
  • Incassobatches
  • Betalingen ophalen om de openstaande facturen bij te werken
  • Crediteuren
  • Inkoopfacturen (als conceptboekingen)

Koppelen en instellen

Ga in WeFact in het menu naar "Exporteren" en kies vervolgens voor "Boekhoudpakket". Kies op de geopende pagina voor Exact. Een instelproces zal geopend worden, waarmee u een koppeling legt met de Exact Online webservice.

Debiteurnummering

De debiteurnummers worden één-op-één (exclusief letters) geëxporteerd naar Exact Online. Omdat debiteur- en crediteurnummers enkel nummers mogen bevatten in Exact Online, is het raadzaam om in WeFact nummerreeksen in te stellen die ver uit elkaar liggen. Op deze manier zullen debiteuren en crediteuren niet door elkaar gaan lopen.

Relaties importeren vanuit Exact Online

Bij het leggen van de koppeling is het eenmalig mogelijk om relaties te importeren vanuit Exact Online. Om van deze functionaliteit gebruik te maken, mogen er geen relaties in WeFact staan. Heeft u al een testdebiteur aangemaakt, dan kunt u middels het opschonen van de testgegevens de debiteur(en) alsnog verwijderen. Via menuknop “Exporteren” submenu "Boekhoudpakket" heeft u vervolgens de mogelijkheid om uw relaties alsnog vanuit Exact Online te importeren middels de knop "Importeren".

(Afwijkende) grootboekrekeningen

U kunt precies aangeven op welke grootboekrekeningen de omzet weggeboekt moet worden. In WeFact kunt u producten indelen op productgroepen. Tijdens het instellen kunt u afwijkende grootboekrekeningen voor iedere productgroep instellen, om ook in Exact Online inzicht in de omzet te houden.

Bij inkoopfacturen is het mogelijk om op factuurregelniveau een kostencategorie op te geven. Deze kostencategorieën zijn aan te maken in het menu bij "Instellingen" onder het tabblad "Inkoop". De kostencategorieën zijn bij de instellingen richting het boekhoudpakket te koppelen aan afwijkende grootboekrekeningen.
 

Automatisch exporteren

Bij het instellen van de koppeling kunt u aangeven dat gegevens automatisch geëxporteerd mogen worden. Het exporteren gebeurt dagelijks vanaf 06:00 uur.
 

Betalingen ophalen

U kunt bij de Exact instellingen in WeFact aangeven dat automatisch betalingen opgehaald mogen worden. De openstaande boekingen in Exact en de openstaande facturen in WeFact worden met elkaar vergeleken. Een factuur of inkoopfactuur in WeFact wordt (automatisch) op betaald gezet als de boeking in Exact gematcht is. Dit werkt ideaal wanneer binnen Exact een bankkoppeling gelegd is.
 

Transitorisch boeken: omzet en kosten spreiden

WeFact kan omzet en kosten op factuurregelniveau spreiden, ook wel transitorisch boeken genaamd. Dit biedt als mogelijkheid om omzet/kosten evenredig te verdelen over de bewuste maanden.
Lees hier uitgebreider over hoe transitorisch boeken werkt in Exact online. 

Hulp nodig?

Wij helpen u graag bij vragen over het instellen van de Exact Online koppeling. U kunt contact opnemen via helpdesk@wefact.nl of telefonisch op 085 - 732 57 00.

Toon rubrieken Verberg rubrieken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.