Wat is een API?

Wilt u gegevens importeren, exporteren of heeft u een eigen applicatie en wilt u WeFact gebruiken voor uw facturatie? Door middel van onze API kan er een koppeling gerealiseerd worden en kunnen gegevens uitgewisseld worden. Hierbij moet u denken aan het ophalen van debiteuren, aanmaken van een factuur, een factuur versturen en abonnementen aanmaken.

Wilt u een gratis ontwikkel administratie? Stuur ons een e-mail op helpdesk@wefact.nl.

PHP kennis vereist

Wilt u gebruik maken van de API dan is het noodzakelijk dat u over PHP kennis beschikt. Beschikt u hier niet over dan kunt u een programmeur inschakelen.Inschakelen van de API

De API kan ingesteld worden door in het menu te gaan naar "Instellingen" en vervolgens in het submenu te kiezen voor "API". Het is mogelijk om meerdere IP-adressen op de whitelist te zetten. Op deze pagina is het tevens mogelijk om de API in en uit te schakelen en log-informatie terug te lezen.

De API is bereikbaar op: https://api.mijnwefact.nl/v2/

Voorbeeld PHP bestanden

Voor alle functionaliteiten hebben we een voorbeeld PHP bestand gemaakt. Dit helpt u om de werking van de API beter te begrijpen en stelt u in staat om in korte tijd het gewenste resultaat te realiseren. Download hier alle voorbeeld PHP bestanden.

Wanneer u het ZIP-bestand uitpakt vindt u het bestand "wefact_api.php". Dit PHP bestand zorgt voor de communicatie met de API van WeFact. U dient dit bestand te bewerken en de uw beveiligingscode in te vullen. Dit vindt u op regel 12:

$this->apiKey		= 'beveiligingscode';


API limieten & foutafhandeling

Bekijk de API limieten om uw integratie op aan te passen en onze informatie over foutafhandeling.Filtermogelijkheid

Bij veel list-functies kan gefilterd worden op een 'modified'-veld. Daarmee kunnen alle gewijzigde onderdelen opgehaald worden in een bepaalde periode. Hierdoor kan het aantal API-calls wat gedaan moet worden flink beperkt worden. Een voorbeeld van dit filter staat hieronder.

// Filter on date (filter_date)
$params['date'] = ['from' => '2020-01-01', 'to' => '2020-12-31'];

// Filter on modified (filter_datetime)
$params['modified'] = ['from' => '2020-01-01 00:00:00', 'to'=> '2020-12-31 23:59:59'];


Toon API hoofdstukken Verberg API hoofdstukken

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie! Test alle functionaliteiten zonder beperkingen met de gratis proefperiode.

Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Accepteer onze marketingcookies om deze inhoud te bekijken.